Toename verkoop van vriendschapsringen

Vriendschapsringen horen tegenwoordig bij de best verkochte ringen en de verkoopcijfers stijgen iedere jaar. Vroeger waren de vriendschapsringen niet zo populair omdat het voor vrienden werd gekocht. Het waren vooral jonge vrouwen die het voor hun vrienden kochten. Nu zijn het vooral koppels in een relatie die vriendschapsringen kopen en dragen.

Samenwonen

Eind jaren negentig werd het steeds gewoner om samen te gaan wonen zonder te trouwen. Deze lijn is bijna recht omhoog geschoven. Nu wonen meer ongetrouwde koppels samen dan getrouwde. Trouwen word steeds meer iets uit het verleden. Trouwen heeft wel iets symbolisch en dan vooral de trouwringen. Koppels die samenwonen wouden ook hun eigen symbool zonder samen te wonen. De vriendschapsringen hebben deze rol gekregen en worden steeds vaker gekocht.

Hogere prijzen

De vriendschapsringen werden vroeger voor een paar tientjes verkocht. Nu liggen de prijzen wel wat hoger. Nu betaal je een paar honderd euro voor vriendschapsringen. Dit komt doordat ze nu van duurdere materialen worden gemaakt en zijn ook op een andere doelgroep gericht. Nu kun je dan ook vriendschapsringen zelfs bij de meest exclusieve juwelier kopen omdat er gewoon veel vraag naar is.

De vriendschapsringen voor vrienden worden ook nog gewoon verkocht en die kosten nog steeds een paar tientjes maar dit zijn niet de ringen die je aan de liefde van je leven wil geven.